Siirry sisältöön

Haastattelu: Benjam Valerius

Benjam Valerius työskentelee oppisopimusopiskelijana Suomen Romanifoorumilla ja on sitä kautta saanut tutustua myös Mahdollisuus osallisuuteen -hankkeeseen. Projektiasiantuntijamme Saara Still-Malek haastatteli Benjamia ja kysyi, mikä sai hänet lähtemään mukaan hankkeen toimintaan.

Saara: Hei, mitäs kuuluu?

Benjam: Oikein hyvää, aurinko paistaa. Kevät tulossa, ja se saa ihmisen liikkeelle.

Saara: Olet nyt ollut täällä Romanifoorumilla jo jonkun aikaa, mitäs sinä täällä teet?

Benjam: Oon täällä media-alan oppisopimusopiskelijana. Mun työ painottuu tuonne nuorten pariin ja oikeastaan aika paljon tehdä videoita, kuvataan haastatteluita, rekrytään nuoria ja tehdään ylipäätään nuorten kanssa aika paljon.

Saara: Kuulut myös Helsingin paikallisyhdistykseen, Gipsy Fightersiin, kerrotko vähän, että mitä siinä tehdään?

Benjam: Gipsy Fighters on tämmöinen kamppailulajeihin perustuva yhdistys. Meiltä löytyy nuorille kamppailulajipuoli sekä muuta urheilua, sitten löytyy musiikkipuolta ja muutenkin vertaistukea ja yhdessä olemista, eli halutaan saada nuoret oikeaan paikkaan oikeaan aikaan.

Saara: Miten koet, että yhdistyksenne soveltuu tähän meidän Mahdollisuus osallisuuteen- hankkeeseen? Eli mikä on saanut sinut tulemaan mukaan hankkeeseen?

Benjam: No oikeastaan varmaan juuri se, että tässä lähdetään niin kuin ihmisiä ylipäätään auttamaan ja saadaan olla juuri niitä sillanrakentajia periaatteessa siinä. Jotenkin vaan soivat yksi yhteen ne sävelet.

Saara: Sinulla on opiskelu tässä lähtenyt käyntiin ja samalla teet töitä ja sitten olet vielä yhdistyksessä, niin mitä sinä toivot tulevaisuudeltasi?

Benjam: Toivon ennen kaikkea sitä, että se työ kasvaa ja alkaa enemmän näkymään. Päällimmäinen ajatus on siinä se, että just saadaan parantaa sitä osallisuutta nuorten kohdalta ja että nuoret oikeasti näkee meidät tärkeinä ja että me ollaan heitä varten.

Saara: Sitten vielä viimeinen kysymys. Mitä toivot meiltä Mahdollisuus osallisuuteen -tiimiltä?

Benjam: Toi on kyllä vähän vaikea kysymys. Mitä mä voisin toivoa?

Saara: Jos sä saisit toivoa ihan mitä vaan, niin mitä se olisi, mikä tavallaan tukisi sinun työtäsi yhdistyshenkilönä ja myös tavallisena ihmisenä niiden nuorten joukossa?

Benjam: Haluaisin saada enemmän jonkinnäköisiä koulutuksia, jotka toisivat niitä avaimia lisää siihen mun työhön, mitä teen nuorten kanssa, ja että saisin lisää resursseja, mitä siihen työhön tarvitsen nuorten kanssa erityisesti.

Saara: Kiitos haastattelusta ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Benjam: Kiitos sinulle. Tästä lähtee.